Mooie E.H. Communie viering

Op zondag 27 mei 2018 was het eindelijk zo ver voor onze communicantjes, Roan, Jula, Hanga en Alejandra: ze mochten hun Eerste Heilige Communie doen. Het was een feestelijke viering waarbij pater Van Ulden voorging in een goed gevulde Maria Middelares-kerk. Het hoogtepunt van de viering was echt de eerste keer ter communie gaan voor de kinderen. Heel eerbiedig en plechtig keken Roan, Jula, Hanga en Alejandra pater Van Ulden aan toen hij hen de hostie uitreikte. Vol overtuiging zeiden ze alle vier “amen”. De smaak van de hostie viel wat tegen, maar het moment was bijzonder.

Jula schreef er een enthousiaste verhaaltje over:

Mijn communie was een mooie dag. Het was pachtig weer en mijn hele famili was gekomen. Helaas kon opa Leo er niet bij zijn omdat hij ziek was. Het was fijn dat we toch aan hem dachten met de misintenties. Zo was hij er toch een beetje bij. Het kopen van mijn communiejurk heb ik met oma Annelies, tante Katinka en mama gedaan. Dat was ook zo gezellig. De voorbereidingen met de andere kinderen waren leuk. Ik mocht soms met Nicolien meefietsen. Dat was fijn. In de kerk vond ik het het mooiste dat ik een voorbede mocht voorlezen. Ik had een voorbede voor alle andere kinderen gekozen. Na de kerk was er familie op bezoek. Ik kreeg taart en heel veel cadeautjes. We hebben een barbeque gehouden en lekker in het badje gespeeld in de tuin. Het was een prachtige dag!

De werkgroep kijkt terug op een mooie samenwerking met de Hartebrug-kerk, een geslaagde periode kinderbijeenkomsten met een groep enthousiaste kinderen, betrokken ouders en een feestelijke EHC-viering als afsluiting. Bedankt allen die geholpen hebben om de communicantjes een speciale herinnering aan hun E.H. Communie te geven.

De E.H. Communie werkgroep: Nicolien Joziasse en Maaike Elink Schuurman