Maria Middelareskerk 60 jaar

“Van Noodkerk tot Monument”

Dit is de titel van het herinneringsboek dat ter gelegenheid van het de 60e verjaardag van de huidige Maria Middelareskerk in de Stevenshof is uitgebracht. Samensteller Wilbert van Erp mocht het presenteren aan het eind van de prachtige jubileumviering op 6 februari 2011. Een digitale versie kunt u hier aanklikken MM gedenkboek; het boekje zelf is uitverkocht.

De viering begon met een lichtprocessie vanwege Maria Lichtmis door de aanwezige kinderen. Het dubbelkoor en het kinderkoor luisterden het geheel op en na het Ave Maria, gespeeld op de bugel, was iedereen hoorbaar aangedaan. Doordat ook tientallen parochianen van vroeger gekomen waren, puilde het kerkje uit. Normaal kunnen er 200 mensen zitten, nu waren het er 350!

schilderijen 60 MMDe kerk was schitterend versierd, en niet alleen door de mooie bloemschikkingen. Kinderen hadden middagen lang onder leiding van de zeer artistieke parochiaan Carel Bruens grote schilderijen gemaakt over Maria in al haar facetten. Die hingen allemaal aan de zoldering, afgewisseld door hemelsblauwe linten.

Er was ook een fototentoonstelling ingericht over de periode vanaf 1933, toen de paters montfortanen neerstreken aan de Rijndijk, toen nog Gemeente Voorschoten. Men raakte niet uitgekeken op oude foto’s en er werd veel gewezen en gelachen….. Ook de uitgestalde doop- en trouwboeken werden enthousiast geraadpleegd en gefotografeerd.